Nyheter

BESØK: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov ankom Kina på tirsdag.

Lavrov: Russland og Kina skal sikre en ny verdensorden

Moskva og Beijing vil lede an i arbeidet med å etablere en ny verdensorden, sier utenriksminister Sergej Lavrov, som onsdag innledet et besøk i Kina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lavrovs besøk i Kina er det første siden Russland invaderte Ukraina 24. februar. Kinesiske myndigheter har ikke kritisert invasjonen, som de hevder USA og Nato bidro til å framprovosere.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Krigen i Ukraina har ført til tilfluktsrom-bonanza

Det to dager lange besøket i Tunxi, hovedstaden i Anhui-provinsen sørøst i Kina, er i utgangspunktet et kinesisk initiativ for å bistå Afghanistan, og utsendinger fra Taliban, USA, Pakistan og andre land i regionen deltar også.

Foran møtet med Kinas utenriksminister Wang Yi onsdag la russisk UD ut en video der Lavrov understreker at verden nå er inne i «et svært alvorlig stadium i historien om internasjonale relasjoner».

Les også: Zelenskyj skeptisk til Russland – forskere tror det er langt igjen til fred

— Vi skal sammen med dere, og med alle dem som sympatiserer med oss bevege oss i retning av en multipolar, rettferdig og demokratisk verdensorden, sier Lavrov i videoen.

Powered by Labrador CMS