Nyheter

HAR PLANEN KLAR: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg blir leder for Den internasjonale sikkerhetskonferansen i München, ifølge Politico.

Medier: Blir leder for Den internasjonale sikkerhetskonferansen i München

Avtroppende Nato-sjef Jens Stoltenberg blir ny leder for Den internasjonale sikkerhetskonferansen i München, opplyser kilder til flere medier.

Publisert

Ifølge Politicos anonyme kilde vil dagens leder Christoph Heusgen, som tiltrådte så sent som 2022, gå av. Nyheten blir også bekreftet av flere kilder det tyske nyhetsbyrået DPA har snakket med, samt nettavisen Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

RND skriver at styrets leder Wolfgang Ischinger skal ha beskrevet Stoltenberg som den klart beste til å overta ledervervet.

Senere torsdag kveld får også Reuters bekreftet at den norske generalsekretæren i Nato blir den nye lederen for konferansen som noen ganger kalles «Davos med våpen.»

Ubekreftet

Meldingen er så langt ikke bekreftet fra konferansen selv.

– Angående mediedekningen av stillingen som leder, vennligst vær oppmerksom på at sikkerhetskonferansen i München aldri offentlig kommenterer avgjørelser om personal- og styreanliggender før vi har noe å kunngjøre. Vennligst følg med, skriver sikkerhetskonferansen på X.

Heller ikke Nato ønsker å uttale seg.

– Vi kommenterer ikke rykter. Jens Stoltenberg er fullt fokusert på fullføre tiden sin som Natos generalsekretær, sier pressetalsmann Daniele Riggio til NTB.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Første ikke-tysker

Stoltenberg har vært Nato-sjef siden 2014. Mark Rutte tar over som Natos generalsekretær 1. oktober.

Sikkerhetskonferansen i München startet som et uformelt diskusjonsforum for forsvarspolitikk, men har med årene fått en bredere sikkerhetspolitisk dagsorden. Den samler årlig en rekke statsledere, politikere, forskere og toppledere. Over 450 personer deltar årlig på konferansen.

Tyske Christoph Heusgen tok over som leder for sikkerhetskonferansen for to år siden, men har ifølge Politico valgt å slutte i jobben etter konferansen i februar.

Stoltenberg vil bli den første ikke-tyske lederen av sikkerhetskonferansen, skriver RND.

Powered by Labrador CMS