Nyheter

MINNESTUND: Bildet er tatt i forbindelse med begravelsen til Alex Jimenez og Byron Fouty i 2019, som ble drept i Syria.

Syria må betale milliarderstatning til etterlate soldatfamilier i USA

To amerikanske soldater ble på brutalt vis drept av terrorister i Irak i 2007. Nå har en domstol i USA bestemt at nabolandet Syria skylder de etterlatte familiene et skyhøyt beløp. 

Publisert

For mer enn 15 år siden ble de to amerikanske soldatene Alex Jimenez og Byron Fouty ved den 10. fjelldivisjonen torturert og drept av Damaskus-sponsede terrorister i Irak.

Ifølge nyhetsnettstedet Stars and Stripes har en føderal domstol i Washington D.C. konkludert med at Syria skylder de etterlatte familiene en svimlende sum. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nemlig 364 millioner dollar, som tilsvarer nesten 3,9 milliarder norske kroner. 

Retten mente at den syriske regjeringen var ansvarlig for dødsfallene.

Fouty (19) og Jimenez (25) var unge soldater som ble tatt til fange 12. mai 2007 under et angrep mot en militær observasjonspost sør for Bagdad. Begge ble halshugget, og levningene ble ikke funnet før i juli 2008.

– Jeg tror de får en følelse av rettferdighet, men ingen pengebeløp kan gjøre opp for et slikt tap, uttalte familienes advokat Ron Jenkins.

Ifølge rettsdokumentene dukket ikke den syriske regjeringen opp eller har svart for seg, men de vil bli varslet om rettens avgjørelse. 

Hvis ikke Syria betaler for seg, kan det bi aktuelt å fryse syriske eiendeler i USA. 

Powered by Labrador CMS