Nyheter:

Hviterusslands hardt pressede president Aleksandr Lukasjenko (t.v.) drar mandag til Sotsji for å møte Russlands president Vladimir Putin. Dette bildet er fra et tidligere møte mellom de to.

Lukasjenko til Russland for å møte Putin

En hardt presset Aleksandr Lukasjenko drar mandag til Sotsji i Russland for å møte president Vladimir Putin.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kreml har tidligere opplyst at de to lederne blant annet skal diskutere energi- og handelssamarbeid og «regionale konflikter».

Store demonstrasjoner har pågått i fem uker i Hviterussland mot landets mangeårige president, etter et valg som opposisjonen, med støtte fra EU, har stemplet som ugyldig.

Les også: – Avgjørende dager i Hviterussland

Og: – Kan ikke spille Vesten og Russland mot hverandre

Opposisjonen anklager Lukasjenko, som har sittet ved makten i 26 år, for valgfusk. Siden valget har tusenvis av regimekritikere blitt pågrepet, blant dem flere viktige opposisjonsledere. Flere andre framtredende opposisjonelle har blitt deportert eller tvunget til å forlate landet.

Putin har fulgt nøye med fra sidelinjen, og det ser ikke ut til at Putin ønsker at Lukasjenko skal styrtes fra makten i den tidligere sovjetrepublikken.

Russland har understreket at landet anser Lukasjenkos valgseier som gyldig, og Putin har sagt at russiske styrker er forberedt på å hjelpe til i Hviterussland hvis situasjonen kommer ut av kontroll.

Powered by Labrador CMS