Nyheter

AVLYSER: Hærens musikkorps består av 29 profesjonelle musikere. Her spiller noen av dem på UNIFIL-markeringen i Narvik.

Hærens musikkorps utsetter konserter

Musikkorpsets nyttårskonserter i januar 2022 er avlyst som følge av smittesituasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hærens musikkorps har avlyst sine fire nyttårskonserter for 2022. Årsaken er koronapandemien og smittesituasjonen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Konsertene skulle vært avholdt i Harstad, Narvik og på Sortland. Harstad har ifølge kommunens nettsider hatt 47 nye tilfeller den siste uken, Narvik hadde 46 nye bekreftede tilfeller i uke 49 og Sortland har fire nye bekreftede smittetilfeller den siste uken.

Under paraden for åpningen av Stortinget for 2021, spilte hele tre musikkorps fra Forsvaret. Se hvilke her!

Gladnyheten er at konsertene etter planen skal gjennomføres i januar 2023.

– For Nyttårskonserten er vi så heldige at den kunne flyttes til neste år. I andre tilfeller hender det at konsertene ikke kan flyttes, men rett og slett må kanselleres, sier Merete Jakobsen Klæboe, produsent i Hærens musikkorps.

– Vi er et militært musikkorkester som har rundt 165 oppdrag i året. Det vil si alt fra seremonielt arbeid til større konserter og Nyttårskonserten. Når en konsert er over starter en ny produksjon uken etter, forklarer Klæboe.

Nyttårskonsertene har tradisjoner tilbake til 1994. Også konsertene i januar 2021 ble avlyst grunnet koronasmitte. Årets konserter skulle gjennomføres sammen med gjestemusiker Rune Andersen, operasanger Adrian Angelico og dirigent Christian Eggen.

Hærens musikkorps er det eldste profesjonelle blåseorkesteret i Nord-Norge, består av 29 profesjonelle musikere og holder til vanlig til i Harstad.

I 2018 feiret Forsvarets musikk 200 år. Les mer om jubileet her!

Powered by Labrador CMS