Nyheter:

For første gang er hederskonserten i Nord-Norge

Forsvarssjefen inviterer torsdag til hederskonsert med Hærens musikkorps. Med på lasset er også Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarssjefens hederskonsert ble første gang lansert i 2016, med det formål om å anerkjenne Forsvarets personell og veteraner for den viktige innsatsen som gjøres i det daglige, både inn- og utland, felt og garnison, skriver Forsvarets musikk i en pressemelding.

Anerkjenner viktig innsats

Konserten ble initiert av forsvarssjefen selv, og operasjonalisert av Forsvarets musikk. Forestillingen baserer seg på ulike hverdagshistorier fra Forsvaret, hvor publikum fikk et innblikk i de mange ulike oppgaver og elementer som får hjulene til å gå rundt, både natt og dag.

Forsvaret som organisasjon kan sammenlignes med et urverk som består av mange tannhjul. Alle spiller en viktig rolle for at maskineriet skal fungere. Det var med bakgrunn i dette at Forsvarssjefens hederskonsert ble lansert i 2016, med det formål om å anerkjenne Forsvarets personell og veteraner for den viktige innsatsen som gjøres i det daglige, både inn- og utland, felt og garnison, forteller Musikkinspektør i Forsvaret, kommandørkaptein Arnstein Lund

– Et annet mål med konserten er å informere om Forsvarets oppgavebredde både internt i organisasjonen og eksternt, og løfte frem de skjulte heltene hvis oppgaver ikke er like fremtredende i media, men som organisasjonen ikke hadde klart seg uten. 

Nordnorsk fokus

Ettersom Forsvaret har virke over hele landet legges hederskonsert hvert år til en ny landsdel. I år har turen kommet til Nord-Norge, rettere sagt på gamle Holmen leir på Øverbygd. Forestillingens innhold retter seg dermed mot Forsvaret i Troms, herunder avdelingene i Brigade Nord, ifølge pressemeldingen.

Også på artistsiden er det fokus på Nord-Norge. Forsvarets nordligste militærkorps, Hærens musikkorps, stiller som årets orkester. Gjestesolistene Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet fant tonen da de begge deltok i "Hver gang vi møtes" og har siden turnert sammen med nordnorsk musikk. 

Korpset gjestes også av den unge fiolinvirtuosen Dmitrij Osadchuk (15) fra Tromsø. Kveldens konferansier er komikeren Mikkel Niva.