Nyheter:

Jacob Helgesen, sjef for innsatsstyrken Derby og leder for Forsvarets innsats på Gjerdrum sier til Forsvarets forum at åtte soldater er på vei inn i rasområdet.

Ingeniørbataljonen får nytt oppdrag i Gjerdrum

På vei inn i rasområdet for å søke etter de savnede.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingeniørbataljonen har 13 personer på plass i Gjerdrum. Nå er åtte av disse på vei inn i rasområdet for å støtte urbant søk og redning (usar) fra brann- og redningsetaten. Dette er soldater som er spesialtrent på søk.

Åtte soldater til er på vei fra Rena og vil ankomme i ettermiddag. De totalt 16 skal støtte brannvesenet så lenge det er behov for det.

Det bekrefter Jacob Helgesen, sjef for innsatsstyrken Derby og leder for Forsvarets innsats på Gjerdrum overfor Forsvarets forum.

– Vi står fortsatt i en redningsaksjon, sa innsatsleder Roger Pettersen på en presseorientering mandag morgen, fem døgn etter at skredet gikk.

– Vi mener fortsatt vi kan finne overlevende, la han til.

I alt ti personer har vært savnet etter skredet. Til nå er sju bekreftet omkommet, og fem av disse er identifisert.

Startet opp igjen

Redningsarbeidet startet opp igjen mandag etter noen timers pause. Mannskapene vil jobbe i området fram til klokka 16, før de blir et bytte.

SJAUER: bygningsmasser flyttes bort fra leteområdet.

Kulden i området jobber mot redningsmannskapene i arbeidet med å finne overlevende, medgir Halvard Stave, medisinsk leder for helsevesenets arbeid i området.

– Vi er i et rasområde, og vi har vært veldig tydelige i rådene som vi har gitt politi og brann, at så lenge det er hulrom tilgjengelig i skredmassene på de stedene der de savnede kan ha oppholdt seg, så er det mulig å overleve. Vi er nødt til å avsøke hulrommene, og vi må være sikre på at alle aktuelle hulrom er avsøkt før vi kan si at vi avslutter den innsatsen, sier Stave.

Brolegger

Rundt midnatt natt til søndag kjørte Forsvaret inn i skredområdet i Gjerdrum med et kjøretøy utrustet for brolegging. Det var Forsvarets Ingeniørbataljon som stilt opp med spesialkjøretøyet.

Ingeniørbataljonen hadde da stått klare til å bistå med broleggeren i nærmere to døgn. Den ble ikke tatt i bruk tidligere, fordi den ble regnet som for tung for grunnforholdene i området det ble søkt i.

Forsvaret bidrar også med spesialtrente hunder, droner fra FSK, HV-soldater fra innsatsstyrke Derby i HV-02, Bell- og Sea King-helikoptre, samt Orion-fly.

Powered by Labrador CMS