Morgendrillen

B-MENNESKE: Jon Reichelt står opp så sent som mulig.

Jon Reichelt tar gjerne en FR med kongen – men vil heller by på bedre mat

Sjefen for Forsvarets sanitet glemmer ikke ansiktet til en amerikansk offiser i det han fikk en kopp svart kaffe og en tjukk blings kneippbrød med makrell i tomat.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Jon Gerhard Reichelt

Alder: 60

Yrke: Sjef Forsvarets sanitet

Sted: Sessvollmoen

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Står opp så sent jeg bare kan, og med en viss treghet – er et uttalt B-menneske. Men bikkja og pliktene kaller, og jeg forsøker å være tro mot dem.

– Hva er det første du gjør?

– Dobesøk og dusj, eller en kopp kaffe, avhengig av hastverk.

– Når starter arbeidet?

– Så sent som mulig, men jeg er så heldig å ha møter og annen moro som tvinger meg av gårde. Forsvaret har jo en tendens til å like tidlig start. Jeg fungerer best om kvelden!

– Pensko eller feltstøvler?

– Best hver til sitt bruk. Viktigst at de er gode og inngått.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Hmm. Jeg må trene for å holde forfallet unna så lenge det går. Synes nok styrketrening er minst trist, og går på spinning i stedet for å løpe – skylder på en tung kropp. Maraton kommer ikke på tale!

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Tørr og varm på føttene.

– Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Ansiktet til en amerikansk høyere offiser i det han fikk en solid kopp svart kaffe og en tjukk blings kneippbrød med makrell i tomat fra en norsk rep-soldat!

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Hans majestet kongen, som i tråd med min venn og kollega Ingvard Wilhelmsens betraktninger er en mann med kloke og vittige kommentarer basert på livserfaring og humor. Men må vi spise feltrasjon? Finnes jo mye annet godt!

– Smartklokke – yay or nay?

– Ja. Til sitt bruk, som trening, og med alle sine apper, men samtidig fint med en robust, mekanisk klokke som kan bli med inn på «hemmelig- rom» i Forsvaret. Så som så ofte med meg: Ja, takk, begge deler!

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Det er å klare å endre oss i takt med, og helst i forkant av utviklingen og tiden. Vi er ofte mer styrt av historien enn utfordringene.

Powered by Labrador CMS