Nyheter

PERSONELLTILTAK: Forsvarets forum har tidligere skrevet om at Forsvaret blant annet arrangerer samlivskurs.

Samlivsundersøkelsen utsatt til neste år

– Forhåpentligvis klarer vi å kjøre analysearbeidet på samlivsundersøkelsen litt kjappere slik at leveransen totalt sett ikke forsinkes, sier Hilde Lindboe i Forsvarets personell- og vernepliktssenter (FPVS).

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har valgt å utsette utsending av samlivsundersøkelsen for å ikke krasje med veteranfamiliestudien som går nå, sier Hilde Lindboe.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Samlivsundersøkelsen er i regi av FPVS, mens veteranfamiliestudien er det Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress som står bak.

Les også: Skal forske på veteranfamiliene i banebrytende prosjekt

– Planen er å sende ut samlivsundersøkelsen i første kvartal 2022. Mulig vi kjører den til alle ansatte i stedet for kun et representativt utvalg. Det er ikke helt bestemt ennå, sier Lindboe.

«Det er en klar sammenheng mellom samlivsbrudd og antall deployeringer», sa Forsvarets samlivsundersøkelse fra 2011. Rundt halvparten av dem som har vært ute i internasjonal operasjon tre eller flere ganger, har vært gjennom et samlivsbrudd, viste rapporten. Men med ti år gamle tall vet ikke Forsvaret hvordan det er i dag.

Les også: De som venter hjemme

I samlivsundersøkelsen fra 2011 sa nesten halvparten (43 prosent) at de stadig helt eller delvis vurderte å slutte i Forsvaret på grunn av familien.

Hilde Lindboe i FPVS.

I den samme undersøkelsen sa partnerne til dem som reiste ut, at de opplevde egne følelsesmessige reaksjoner «som mer belastende enn praktiske problemer og følelsesmessige reaksjoner hos barna».

– Min erfaring er at de fleste både gleder seg og vokser på å reise ut, men at baksiden av medaljen er å være borte fra dem man er gladest i – og spesielt barna sine. Det er krevende å forlate det kjæreste og mest sårbare man har, for å dra ut i risikofylte oppdrag, sa Lindboe til Forsvarets forum tidligere i år.

Hun har skrevet masteroppgave om internasjonale operasjoner og barn og mener at én faktor er spesielt viktig for Forsvaret: to-karriere-presset.

Powered by Labrador CMS