Nyheter

EVAKUERING: Nasjonalgarden i New York øver på å evakuere sårede med helikopter.

Försvarsmakten skal samarbeide med nasjonalgarden i New York

Det svenske forsvaret og nasjonalgarden i New York skal trene sammen og utveksle ideer og erfaringer.

Publisert

12. juli undertegnet den svenske Försvarsmakten og den amerikanske delstaten New York en samarbeidsavtale, skriver Försvarsmakten i en pressemelding.

– Samarbeidet med nasjonalgarden i New York vil styrke Försvarsmaktens kapasitetsutvikling. Øvelser og erfaringsutveksling, sammen med relasjonene vi bygger, vil bidra til økt interoperabilitet for våre respektive enheter og kapasiteter, sier generalmajor Johan Pekkari, leder for strategienhet for den svenske forsvarsstaben, i pressemeldingen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I 2023 søkte Sverige om å få bli med i nasjonalgardens såkalte State Partnership Program. I juli vedtok USAs forsvarsminister at Sverige skulle tilbys samarbeid med New York.

– Nasjonalgarden i New York har blant annet divisjonskapasiteter og lang erfaring med å utdanne, trene og øve i større enhetsvolum, noe som er en viktig evne til å utvikle for Forsvaret. Andre kapasiteter vi ser frem til å samarbeide om, er blant annet innen kampfly og vedrørende informasjonsutveksling i luftdomenet, sier Pekkari i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS