Nyheter

UTSETTELSE: NOF-leder Torbjørn Bongo bekrefter at samtalene utsettes.

Enighet om å utsette pensjonssamtalene

En varslet avklaring rundt avkortning på pensjon for forsvarsansatte ble ingenting av. Samtalene mellom regjeringen og arbeidstakerorganisasjonene er utsatt. 

Publisert Sist oppdatert

Tidligere tirsdag samlet regjeringen og arbeidstakerorganiasjoner seg for å diskutere avkortning av pensjon for de som tar en sivil jobb etter at forsvarskarrieren er over når man har nådd særaldersgrensen på 60 år. 

Det var ventet at det ville komme en avklaring på hvor grensa på avkortningen skulle settes, men det skjer ikke i dag. 

Partene besluttet nemlig å ta en ny pause, hvor nye frist er satt til 15. januar neste år.

Det bekrefter leder i Norges offiser- og spesialistforbund Torbjørn Bongo til Forsvarets forum.

– Vi er positive til denne utsettelsen, selv om det isolert sett er uheldig. Samtidig er det viktig at vi kommer til en god og riktig løsning, sier han.

Først var fristen 1. juli, men ble utsatt til 1. oktober. Nå blir det altså nok en utsettelse. 

– Det er krevende forhandlinger om særregler for pensjon for de ansatte i forsvaret. Vi har i felleskap blitt enige om at vi trenger litt mer tid, og fristen er derfor utsatt til 15. januar, sier statssekretær Ellen Bakken i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Forsvarets forum.

Etter inititativ fra organisasjonene ble det erkjent at en utsettelse kan gi et bedre beslutningsgrunnlag ved at det blir gjort mer jobb i forkant i forsvarssektoren.

Derfor skal pausen frem til 15. januar brukes på samtaler internt, hvor både Forsvardepartementet, forsvarssjefen og arbeidstakerorganisasjoner blir involvert. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er litt synd, for mange har ønsket en avklaring. Men det er en komplisert sak og vi ser frem til dialogen, sier Bongo. 

For få dager siden ble det også kjent at Høyesterett har godtatt anken fra staten om at øvings- og seilingstillegg skal være pensjonsgivende.  

Saken dukker trolig opp igjen i løpet av neste halvår. 

Powered by Labrador CMS