Nyheter

ANKEN GODKJENT: En avklaring om seilingstillegg er pensjonsgivende kommer ikke før til neste år. På bildet er KV Svalbard.

Statens pensjonsanke er godtatt – frykter flere ansatte vil slutte

Statens anke fra pensjonsdommen er vunnet frem og skal opp til Høyesterett. 

Publisert Sist oppdatert

I vår slo Gulating lagmannsrett fast at øvelses- og seilingstillegg skal regnes inn som grunnlag for pensjonen, etter at to offiserer samt Befalets fellesorganisasjon (BFO) og Norges offiser- og spesialtforbund (NOF) løftet frem saken.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Staten anket imidlertid dommen like før fellesferien, i håp om å få en ny runde i Høyesterett. 

Fredag ble det klart at Høyesteretts ankeutvalg godtar anken. Saken skal altså behandles i Høyesterett. 

Leder i NOF, Torbjørn Bongo, sier det var et forventet utfall.

– Det var en sjanse for at de sa nei, men nå fikk vi det bekreftet, sier han.

Han opplyser at saken trolig vil gå i løpet av første halvår i 2025. Dermed kan det fort ta ett år fra saken ble vunnet frem i lagmannsretten til den igjen skal opp. 

Bongo frykter at en utsettelse av saken kan få konsekvenser. 

– Selv om det var forventet, så vil denne usikkerheten gjøre at flere vil vurdere å slutte. Noen kommer til å slutte i løpet av disse månedene hvis det dukker opp et annet jobbtilbud, sier han. 

Tirsdag skal en annen viktig del av pensjonen avgjøres, nemlig i hvor stor grad man får avkortning på pensjonen om man tar en sivil jobb etter man er ferdig i Forsvaret ved 60 års alder. 

– Dette gjør ikke stemningen i Forsvaret bedre. Det kan bli en betydelig utfordring. 

HR-direktør i Forsvaret, Cecilie Heuch, forstår frustrasjonen.

– At saken nå skal behandles i Høyesterett betyr at vi må vente på en avklaring før vi kan få til nye løsninger med lønn og pensjon i Forsvaret, forklarer Heuch i en pressemelding. 

– Jeg har forståelse for at denne saken er såpass prinsipiell at det er viktig å få en avklaring i Høyesterett, sier hun.

Powered by Labrador CMS