Morgendrillen

SEIG: Oberstløytnant Nina-Sofie Berg har lært seg å like lange og seige løp. Her avbildet i Svolvær etter at hun gjennomførte extreme-varianten av The Artic Triple i 2016
SEIG: Oberstløytnant Nina-Sofie Berg har lært seg å like lange og seige løp. Her avbildet i Svolvær etter at hun gjennomførte extreme-varianten av The Artic Triple i 2016

Påtroppende bataljonssjef ville byttet ut FR med Champagne om hun fikk dele den med interiørguru Halvor Bakke

Nina-Sofie Berg har lært seg å like lange og seige utfordringer. Hun har fullført både Norseman og Ironman.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Nina-Sofie Berg

Alder: 42 år

Yrke: Militærassistent for forsvarsministeren. Tar over som sjef for Stridstrenbataljonen til sommeren.

Sted: Oslo

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Helst sover jeg til mellom 8-9, hvis jeg kan.. ikke av den morgenkvikke typen! Når jeg skal på jobb ringer klokka 0540, og da må jeg bruke et par minutter på telefonen for å kvikne til før jeg går på badet med ytterligere lys og kaldt vann-terapi.

– Hva er det første du gjør?

– Helst vil jeg ha kaffe før jeg gjør noe som helst annet, så da lager jeg det. Det hender at jeg sjokkerer med ei treningsøkt i ny og ne også, med en kaffekopp som energidrikk ;-)

– Når starter arbeidet?

– Sjelden senere enn 0730, både på hjemmekontor og jobb.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler. Det tok meg mange år å akseptere høye hæler, men er blitt bedre med alderen. Men jeg trives nok best med hele foten godt plantet på jorda.

Nina-Sofie etter målgang i Svolvær i Artic Triple
Nina-Sofie etter målgang i Svolvær i Artic Triple

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Er litt «wannabe» O2-snapper i vektløfterkropp. Har derfor utfordret meg innen triathlon og deltatt i både Ironman og på Norseman, samt Oslo-trippelen, og gjennom det lært meg å like lange og seige utfordringer. Men det er krevende å opprettholde mange treningstimer over tid med mye jobb i tillegg. Så er for tiden i vedlikeholdsmodus hva gjelder de lange løp..

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Egenbrygget kaffe (presskanne), og en god sjokolade, og tørre sokker!

– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Ikke på øvelse, men i UTOPS kan man jo oppleve så mangt som dame i uniform. Ble sjekket opp av en tysker i Afghanistan, mens kollegaen min sto og diskuterte støtte til en operasjon vi skulle gjennomføre. Det ble en litt merkelig situasjon av det hele (tyskeren gikk tomhendt videre), og vi fikk støtten.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Halvor Bakke fra serien Eventyrlig oppussing, fordi han virker som en utrolig hyggelig person som garantert har noe å lære meg. Men måtte byttet FR med Champagne.

– Smartklokke – yay or nay? (utdyp)

– Yay! Liker å logge det jeg gjør, og blir nesten litt stressa om jeg har glemt pulsbeltet en dag. Da blir liksom ikke økta fullverdig.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Det er generelt litt for mange koordineringsledd og detaljfokus, som dels skapes av informasjonssamfunnets hig etter informasjon raskt, og behovet for kontroll på alle nivå både i FD og Forsvaret.

Powered by Labrador CMS