Morgendrillen

FSAN: PhD-Tore jobber i FSAN og skriver for tiden doktorgrad om intelligenstesting.
FSAN: PhD-Tore jobber i FSAN og skriver for tiden doktorgrad om intelligenstesting.

Psykolog-Tore har «ANDY» skrevet under høyre pensko

Og anbefaler på det varmeste at du redder FR-en med tyttebær og benytter deg av humor av typen galge på øvelse.

Publisert Sist oppdatert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Tore Norrøne

Alder:

Yrke: Psykolog under spesialisering innen organisasjonspsykologi. Skriver PhD om intelligenstesting.

Sted:

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

Jeg våkner 0653 hver morgen av at det durer i Babycallen. Jeg har lett etter en slumreknapp, men den virker ikke å komme med sånn funksjonalitet.

Hva er det første du gjør?

Jeg går inn på soverommet til toåringen og skravler med henne og store og små ting. Eksempler på dette er Brillebjørn sitt siste påfunn eller magien av at teip kan feste leker til veggen.

Når starter arbeidet?

Så fort mini er i barnehagen (en gang mellom 08.00 og 08.30). Det føles rart å kalle det jobb, siden jeg mest sannsynlig ville gjort mye av det samme om vi hadde borgerlønn. Noen ganger føler jeg at jeg gjør noe ulovlig, og at noen plutselig en dag skal storme inn døra og kjefte på meg for at jeg bare sitter her å koser meg.

Pensko eller feltstøvler?

Feltstøvler har en egen plass i hjertet mitt etter befalsskolen. Pensko (og dress) jobbet jeg lenge aktivt mot å bruke, men måtte til slutt gi etter.

Løsningen ble at det under høyre pensko står skrevet «ANDY» (for dem som tar den referansen). Da først kunne jeg beholde sjel i et ellers sjelløst plagg.

Pumpe jern eller løpe maraton?

For meg er det et mysterium at noen løper maraton frivillig. Trening skal være gøy, sosialt, helsefremmende og, optimalt sett, lære deg en ferdighet.

Å løpe maraton er ingen av delene («fire in the hole!»). «Pumpe jern» er også en godt stykke nede på lista, men i covid spiser fanden fluer. Gi meg lagsporten tilbake!

Beste triks for velferd på øvelse?

Tyttebær reddet FR for meg, men det er rart å bruke FR og velferd i samme setning. Det beste trikset for velferd på øvelse er humor, gjerne type galgen.

Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

Jeg passet på USNG i noen uker og de oppførte seg eksemplarisk hele perioden. Snodige typer. Jeg hadde forventet mer.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

Helst en som er veldig glad i FR, en som er veldig sulten eller en med tyttebær i sekken. Utover dette er det utrolig gøy å snakke med folk som jobber med å skape og bygge høykompetansemiljø, da det er dette feltet jeg brenner mest for!

Smartklokke – yay or nay?

Jeg har aldri prøvd en, så jeg må uttale meg forsiktig, men jeg har aldri forstått poenget. Jeg jobber aktivt mot å bli en «bodfyller» som kjøper mange «nice-to-have» ting som jeg egentlig ikke trenger.

Selv om det skal mange smartklokker til for å fylle en bod, så mistenker jeg at den havner lengre og lengre bak i boden får den til slutt legges i «selg på finn.no»- delen av boden.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

For Forsvaret tror jeg det er å skape en organisasjon hvor det er nær knytning mellom penger som brukes og det Forsvaret skal produsere. Jeg opplever at penger brukes på å imøtekomme en kompleksitet som delvis er drevet et byråkrati som vedlikeholder seg selv, uten å signifikant øke resultatoppnåelsen.

Min erfaring er at det er gode intensjoner bak dette, for eksempel et ønske om å optimalisere eget bidrag, men risikerer å koste mer enn det smaker. Dette er en utfordring jeg mener Forsvaret deler med mange andre organisasjoner.

For min arbeidsplass mener jeg at vi blir for opptatt av å støtte enkeltgrupper og for lite involvert systemutvikling og strategiske avgjørelser. Rekruttering og seleksjon av personell er avgjørende for en kompetansebedrift. Det er derfor verdifullt om vi, som fageksperter, blir flinkere til å hjelpe ledelsen med å sette gode rammer.

Powered by Labrador CMS