Nytt om navn
Viktor Fladmoe er Hærens nye hovedtillitsvalgt
Fladmoe tar over etter Linnea Huseby Røbech, som blir sivilist etter to år i HTV-stolen.
Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Den 1. august tar Viktor Fladmoe offisielt over som hovedtillitsvalgt (HTV) i Hæren. Fladmoe tar over stafettpinnen etter Linnea Huseby Røbech.
Les morgendrillen med avtroppende hovedtillitsvalgt Linnea her!
Før han ble valgt som ny hovedtillitsvalgt, var Fladmoe avdelingstillitsvalgt (ATV) i Brigade Nord, etter rekruttperiode i Panserbataljonen.
– Jeg er utrolig opptatt av at folk skal trives, rett og slett, sier Fladmoe om grunnen til at han ønsket stillingen som HTV i Hæren.
Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO) har siden 1972 vært en samarbeidsordning mellom vernepliktige og Forsvarets militære og politiske ledelse.
En hovedtillitsvalgt er soldatenes øverste representant i en gren og fungerer som soldatens talerør opp mot ledelsen. De følger også opp tillitsvalgte på lavere nivåer, som for eksempel en troppstillitsvalgt eller bataljonstillitsvalgt.
En spennende periode for Hæren
Fladmoe har ikke etablert noen kampsaker før han trer inn i stillingen, men han mener Hæren er på vei inn i en spennende periode.
– Vi får 15-måneders tjeneste for flere soldater fra august og Trenregimentet tar over basetjenestene i Indre troms til høsten. Rent TVO-messig er det ganske mange endringer som må skje, fordi vi går inn i en ny struktur.
– Da er det veldig spennende å få bidra til å sørge for at organisasjonen fortsatt fungerer. For at vi skal klare å løfte de problemene som dukker opp hos soldatene, må vi ha et system som fungerer, forklarer Fladmoe.
– Viktig å være med i prosessen
Den ferske HTV-en håper at fremtidige vernepliktige skal kunne høste godene av hans arbeid. Fordi ting tar, som kjent, tid i Forsvaret.
– Når folk spør meg hva jeg egentlig gjør, svarer jeg at jeg ikke tror at de kommer til å merke så mye av det jeg gjør, men at lillebroren min kommer til elske meg når han drar inn i Forsvaret, sier Fladmoe.
Ifølge Fladmoe er det nemlig tillitsvalgte på lavere nivåer som påvirker dagens tjenestegjørende i størst grad, da det er de som arrangerer velferdsturer og er til stede i avdeling hver eneste dag. De hovedtillitsvalgtes arbeid påvirker tjenesten i det lange løp.
– Alle bryr seg ikke om de sakene som landsstyret tar opp, det må jeg være helt ærlig på. Alle er ikke like opptatt av politikken i det. Men det er fortsatt veldig viktig å være med i den prosessen, og jeg er veldig glad for å kunne være soldatene talerør opp til der hvor beslutningene tas.
Les også: Soldatnytt hentes tilbake til Tillitsvalgtordningen i Forsvaret.