Nyheter

KANTINE: ISS har ansvaret for renhold av flere av Forsvarets lokaler og kantiner. Bildet viser messen på Ørland Hovedflystasjon.
KANTINE: ISS har ansvaret for renhold av flere av Forsvarets lokaler og kantiner. Bildet viser messen på Ørland Hovedflystasjon.

BFO: – Norge bør vurdere å droppe ISS-samarbeid

Danskene avsluttet ISS-samarbeid på grunn av manglende service. Lederen i Befalets Fellesorganisasjon mener Forsvaret bør vurdere det samme.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke ble det klart at det danske forsvaret skulle avslutte samarbeidet med renholdsgiganten ISS. Bakgrunnen for dette var for dårlig service, noe forsvarsminister Trine Bramsen mente hadde gått ut over tusenvis av ansatte.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvaret har også samarbeid med renholdsgiganten flere steder i landet. Leveransen fra ISS har blitt kritisert flere ganger, både på grunn av dårlige arbeidsforhold for ansatte og manglende renhold.

Lederen i Befalets Fellesorganisasjon (BFO), Jens Bernhard Jahren, mener Forsvaret bør vurdere å gjøre som danskene.

– Det er bra at de går til det skrittet. Det er områder i Norge med samme forhold, så jeg mener Forsvaret absolutt bør vurderer å gå i samme retning, sier han til NRK.

Har du fått med deg denne? Full splid om markedspris på forsvarsboliger

Han sier videre at de ansatte i ISS jobber under arbeidsforhold som Forsvaret ikke bør være kjent av.

Jahren får støtte av lederen i NTL Forsvaret, Stina Hassel.

– Alt som kunne gå galt, har gått galt i denne konkurranseutsettinga. Renhold er en sentral oppgave i forsvarssektoren som bør gjøres av egne ansatte, sier hun til NRK.

Godt samarbeid

Kommunikasjonssjef i ISS, Tonje Næss, opplever at samarbeidet med Forsvaret går fint.

– Vi opplever at vi har god dialog med Forsvarets logistikkorganisasjon og jobber kontinuerlig for å sikre at vi har gode leveranser til Forsvaret, sier hun til NRK.

Les mer: USAs øverstkommanderende i Afghanistan frykter borgerkrig

Seniorrådgiver Hans Meisingset i Forsvarets Logistikkorganisasjon sier til NRK at det ikke er aktuelt å si opp avtalene slik situasjonen er idag. Han sier renholdet i de områdene ISS er leverandør har fungert bra i lang tid.

Powered by Labrador CMS