Nyheter

AVSLUTTER KONTRAKTEN: Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen sier: – Forsvarsdepartementet har ikke fått et tilfredsstillende servicenivå siden inngåelsen av den store avtalen med ISS. Det har hatt stor betydning for de tusenvis av ansatte og frivillige, som hver dag yter en viktig innsats for danskenes trygghet og sikkerhet.

Det danske forsvaret bryter samarbeidet med ISS

Kontrakten med servicegiganten ISS oppheves, fordi det danske forsvaret mener at de har fått mangelfull service. Også i Norge har Forsvarets samarbeid vært kontroversielt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En milliardavtale mellom ISS og det danske forsvarsministeriet er opphevet. Misnøyen ble stor fordi mange mente ISS ikke leverte de tjenestene de hadde avtalt. Det resulterte i opprettelsen av Facebook-gruppen «Til kamp mot ISS».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter dette har antall brukerklager økt og avtalen har fått stor interesse av danske medier og politikere, skriver OLFI. Resultatet ble at det danske forsvaret ønsket å avbryte samarbeidet. Torsdag ble det kunngjort at opphevelsen var et faktum. Den danske Forsvarsministeren Trine Bramsen forklarte bakgrunnen for opphevelsen i en pressemelding.

«Forsvarsministeriet har ikke fått tilfredstillende servicenivå etter inngåelsen av den store avtalen med ISS. Det har hatt stor betydning for tusenvis av ansatte og frivillige, som hver dag yter en viktig innsats for danskenes trygghet og sikkerhet.»

Les også: Putins propagandamester: –Jeg er stolt over gjenerobringen av Krim

Samarbeidet blir avviklet i løpet av 2022 – men kontrakten gikk egentlig til 2024. Det skal opprettes en midlertidig løsning etter dette, før det blir utlyst en ny anbudsrunde, skrives det i pressemeldingen.

Det norske Forsvaret har også renholdsavtaler med ISS-konsernet. Samarbeidet har vært kontroversielt, og har blitt omtalt flere ganger. Forsvarsdepartementet sa opp en avtale med ISS i 2019, fordi departementet mente arbeidet som ble utført på departementets kontorer var dårligere enn lovet. Forsvaret har ved flere anledninger uttrykt misnøye ved leveransen til ISS, grunnet tilfeller av dårlig – eller manglende – vask av Forsvarets lokaler.

Powered by Labrador CMS