Nyheter

INNGÅTT SAMARBEID: Sør-Koreas president Yoon Suk Yeol, til venstre, møter den filippinske presidenten Ferdinand Marcos Jr. på Malacanang-palasset i Filippinene, for å inngå et strategisk partnerskap.

Filippinene og Sør-Korea inngår strategisk partnerskap

Filippinenes president sier at hans land og Sør-Korea har oppgradert det bilaterale forholdet til strategisk partnerskap

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

President Ferdinand Marcos kom med uttalelsen da han var vert for sin sørkoreanske motpart Yoon Suk Yeol mandag.

De to lederne diskuterte en rekke saker, blant annet situasjonen i Sør-Kinahavet og situasjonen på Koreahalvøya. Under møtet skrev de under på en intensjonsavtale om kystvaktsamarbeid og kjernekraft. 

Begge landene har interesse av stabilitet i Sør-Kinahavet, der Filippinene er direkte involvert i territorielle konflikter med Kina. Sør-Korea har også interesse av sikkerhet i denne regionen på grunn av sine handelsruter. 

Ved å samarbeide kan Filippinene og Sør-Korea oppnå en sterkere posisjon i forhold til sikkerhetsspørsmål i regionen, inkludert håndteringen av potensielle spenninger med Kina.

Yeol sa at de to landene skal styrke partnerskapet i sikkerhetssaker og at Sør-Korea skal delta i moderniseringen av Filippinenes militærvesen.

Powered by Labrador CMS