Nyheter

SITTER TRYGT: Vladimir Putin sitter inntil videre trygt ved makten i Russland, ifølge sjefen for den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA.

CIA-sjefen ser ikke tegn til at Putins grep om makten svekkes

USAs og Storbritannias etterretningssjefer advarer mot Russland, Kinas voksende makt og den vedvarende faren for terroraksjoner.

Publisert

Sjefen for den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA, William Burns, sier det ikke virker som Vladimir Putins grep om makten i Russland svekkes.

Burns kommenterte situasjonen i Russland på en konferanse i London lørdag.

Her omtalte han også krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen. USA og andre land jobber fortsatt hardt for å oppnå en våpenhvile, ifølge Burns.

Tidligere på dagen publiserte Burns og den britiske etterretningssjefen Richard Moore en felles kommentarartikkel i avisa Financial Times.

Her advarte de mot trusler mot den rådende verdensordenen. Truslene er de mest alvorlige siden den kalde krigen, ifølge etterretningssjefene.

De pekte på Russland, Kinas voksende makt og den vedvarende faren for terroraksjoner. Samtidig påvirkes disse utfordringene av den raske teknologiske utviklingen.

Burns og Moore forsikret også at de jobber ufortrødent for å prøve å oppnå en våpenhvile og løslatelse av gisler på Gazastripen.

Powered by Labrador CMS