Nyheter

HIZBOLLAH: Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) minner om at det ikke er en krig med Libanon, men med Hizbollah.

Barth Eide: Nå får vi eskaleringen vi har fryktet i Midtøsten

Eskaleringen man har fryktet, skjer nå i Midtøsten, sier utenriksminister Espen Barth Eide. Han mener en våpenhvile i Gaza er den eneste løsningen for å gjøre ende på konflikten.

Publisert

– Nå ser det ut til at den krigen som først og fremst har skjedd i Gaza, utvides til Libanon. Da blir det jo en mer internasjonal konflikt, sier Barth Eide til NRK.

Han minner om at det ikke er en krig med Libanon, men med Hizbollah.

– Men den skjer jo på libanesisk jord. Og da tenker jeg stakkars Libanon, for de har vært gjennom dette så fryktelig mange ganger før, sier han.

– Nå sier jo israelske ledere helt eksplisitt at de ønsker å flytte krigen inn mot Libanon, og da får vi jo den eskaleringen vi har fryktet så lenge, sier utenriksministeren.

Det nærmer seg ett år siden Hamas' terrorangrep mot Israel 7. oktober, hvor rundt 1200 ble drept og 250 gisler ble bortført. I året som har gått, har over 41.000 palestinere blitt drept i israelske angrep på Gazastripen.

– Lidelsene i Gaza er jo ikke over. Det er bare gjennom en våpenhvile i Gaza, og veien mot en palestinsk stat, at hele denne miseren kan komme til en slags slutt, sier Eide.

Torsdag kveld gjennomførte Israel et omfattende luftangrep i Libanon, ifølge sikkerhetskilder på libanesisk side. Ifølge Israel var det snakk om flere hundre mål som ble bombet.

Tidligere denne uka ble minst 37 mennesker drept og flere tusen såret da hundrevis av personsøkere og walkietalkier tilhørende Hizbollah-medlemmer eksploderte. Det antas at Israel sto bak angrepene, men israelske myndigheter har ikke bekreftet dette.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS