Nyheter

HOLDT FANGET: Flere kvinner ser på bilder av israelere savnet og holdt fanget i Gaza, i sentrum av Jerusalem, søndag 3. desember 2023.

Israel innrømmer at de trolig drepte egne borgere

Tre israelske gisler som ble funnet drept i Gaza for flere måneder siden, ble etter all sannsynlighet drept i et israelsk luftangrep, ifølge den israelske hæren.

Publisert

De tre israelske soldatene, korporal Nik Beizer og sersjantene Ron Sherman og Elia Toledano, ble funnet drept på Gazastripen i desember.

Hvordan de tre ble drept har ikke vært kjent før nå.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En gransking utført av den israelske hæren konkluderer med at de tre soldatene med stor grad av sannsynlighet ble drept i et Israelsk luftangrep i november, der også et høytstående medlem av Hamas-bevegelsens væpnede gren, Ahmed Ghandour, skal ha blitt drept.

Flere gisler bekreftet

Konklusjonen er basert på funnstedet og obduksjonen av gislene, samt annen informasjon hæren har samlet inn. De legger imidlertid til at det ikke er mulig å definitivt slå fast hva gislene døde av.

Ifølge IDF er 70 gisler bekreftet døde på Gazastripen, mens Israel anslår at rundt 64 gisler fortsatt er i live og holdes fanget av Hamas og andre militante grupper.

Totalt ble 251 gisler tatt under Hamas' angrep mot Israel 7. oktober. Måneden etter ble 117 gisler løslatt i en fangeutveksling mellom Israel og Hamas.

Powered by Labrador CMS