Nyheter

UTSPILL: Hamas eksisterer ikke lenger som militær enhet på Gazastripen, hevder Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Hevder Hamas ikke lenger eksisterer som militær enhet

Israels forsvarsminister Yoav Gallant sier samtidig at militæret er i ferd med å fullføre operasjonene i Gaza.

Publisert

– Hamas eksisterer ikke lenger som militær enhet. Hamas driver geriljakrig, og vi kjemper fortsatt mot Hamas-terrorister og jakter Hamas' lederskap, sier Gallant.

Utspillet kommer mens meklerlandene USA, Qatar og Egypt sliter med å forhandle fram en avtale mellom Israel og Hamas som kan gjøre slutt på krigen som har krevd nesten 41.000 menneskeliv.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Gallant har kritisert statsminister Benjamin Netanyahus tilnærming til forhandlingene, og sa i august at en avtale som innebærer våpenhvile og løslatelse av gisler, «trekker ut, delvis på grunn av Israel».

Gallant oppfordrer det internasjonale samfunnet til å legge press på Hamas for å inngå en avtale, og sier at han støtter forslaget som USAs president Joe Biden la fra i mai.

– Israel bør inngå en avtale som fører til en pause i seks uker og henter hjem gisler, sa Gallant til journalister mandag. Kommentarene ble offentliggjort tirsdag.

 Gallant sier at militæret er i ferd med å fullføre operasjonene i Gaza, og at fokuset nå skal rettes mot grensen til Libanon.

– Tyngdepunktet beveger seg nordover, vi er nær ved å fullføre våre oppgaver i sør, men vi har ennå ikke gjennomført oppdraget vårt her, sier forsvarsminister Yoav Gallant.

Han kom med uttalelsen da han tirsdag besøkte israelske soldater som er stasjonert ved grensen til Libanon nord i Israel. Den ble spilt inn på video og publisert av Gallants kontor.

Powered by Labrador CMS