Nyheter

MARKERING: Fra venstre: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen, konsernsjef for St1 Nordic, Henrikki Talvitie, fungerende direktør Anskaffelser i Forsvarsmateriell, Per Arne Johnsen, og konserndirektør i Norwegian, Geir Karlsen markerte første fylling med biodrivstoff.

Tar klimagrep: Skal bruke 15 prosent biodrivstoff på reiser

Forsvaret og Norwegian skal kutte CO2-utslippet med 2000 tonn i året.

Publisert Sist oppdatert

På Ålesund lufthavn Vigra ble den første tankingen av biodrivstoff på forsvarssektorens tjenestereiser gjennomført. 

Norwegian skal nemlig blande inn 15 prosent biodrivstoff på over en million flygninger frem til 2028. 

– Denne avtalen er et viktig steg i forsvarssektorens klima- og miljøstrategi. Sektoren har mål om å kutte 20 prosent av CO2-utslippene innen 2030 og redusere utslipp fra innkjøpte varer og tjenester, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen i pressemeldingen. 

Der kommer det frem at avtalen er den største i sitt slag i Norge. 

Planen er at 15 porsent av totalforbruket på forsvarssektorens 250 000 tjenestereiser blir dekket av biodrivstoffet, som innebærer at CO2-utslippet senkes med 2000 tonn i år. 

– For å nå disse målene står reduserte utslipp fra tjenestereiser og Forsvarets egne flyvninger sentralt. Arbeidet som er gjort for å bane vei her er viktig, sier Kristoffersen. 

Forsvaret og Norwegian har en rammeavtale for flyreiser blant forsvarspersonell. Avtalen om biodrivstoff strekker seg fire år frem i tid fra februar 2024.

Powered by Labrador CMS