Nyheter

VIDEO: Natt til mandag våknet Daniel Viksund av et voldsomt smell. Fra vinduet filmet han nattens angrep mot Kyiv. Foto: Daniel Viksund.

Se video: Her utsettes Kyiv for missilangrep

Den siste tiden har Russland intensivert sine luftangrep mot byer i Ukraina. Natt til mandag ble Kyiv utsatt for nye angrep.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge det ukrainske luftforsvaret ble til sammen 35 missiler og 23 droner skutt mot regionene Kharkiv, Dnipro, Poltava, Mykolajiv og Zaporizjzja, samt hovedstaden Kyiv.

Ukraina skjøt ned 22 av missilene og 20 av dronene, opplyser luftforsvaret på Telegram.

Natt til mandag gikk alarmen i store deler av landet, og Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko sier at nødetatene ble sendt til flere av Kyivs distrikter etter meldinger om materielle skader og skade på personer fra fallende rester av missilene, skriver NTB.

Daniel Viksund, som er en av initiativtakerne bak den frivillige organisasjonen Veteran Aid Ukraine (VAU), var til stede i Kyiv natt til mandag og filmet angrepene.

– Jeg våknet i sengen av et voldsomt smell over huset. Da gikk jeg til vinduet for å se, sier Viksund til Forsvarets forum.

Gjennom et varslingssystem på Telegram sier Viksund det ble opplyst om blant annet fire ballistiske missiler og et stort antall Shaheed-droner som var på vei mot Kyiv.

Les også: Stoltenberg: Ukrainas offensiv i Kursk er legitim

ANGREP: Russiske missiler treffer mål i Kyiv i morgentimene mandag..

Fra vinduet ble han vitne til at flere objekter ble skutt ned i luften og kraftige eksplosjoner i byen.

– Det startet med et stort angrep forrige mandag og siden har dette vært hverdagen her.

– Det er store angrep sammenlignet med det jeg har opplevd tidligere, forteller Viksund.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nattens angrep føyer seg inn i rekken av flere hendelser den siste uken, etter at Russland har intensivert sine angrep mot ukrainske byer.

Angrepet skjer presis en uke etter at sju mennesker ble drept da Russland sendte rundt 200 missiler og droner i et massivt angrep på Ukraina.

Les også: Vil angripe mål lenger inn i Russland

Fredag ble Kharkiv rammet av et russisk angrep. I dette tilfellet skal det ha vært glidebomber som ble brukt. Så langt er seks mennesker meldt drept, deriblant et barn, i tillegg er 59 personer skadd, ifølge Oleg Synjehubov, administrativ leder i Kharkiv-regionen. Ni barn i alderen fem til 16 år er blant de sårede.

Mot slutten av august gjennomførte Russland det som har blitt kalt for kanskje det største luftangrepet siden krigens start. Også da ble Kyiv rammet. I juli ble også et barnesykehus i Kyiv rammet av et missilangrep.

Powered by Labrador CMS