Nyheter

FORBEREDT: Volodymyr Zelenskyj (til høyre) er forberedt på å jobbe hardt med USA dersom Donald Trump blir valgt til president.

Zelenskyj forberedt dersom Trump vinner valget

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier en valgseier for Trump vil kreve hardt arbeid fra Ukrainas side, men at «vi er vant til å jobbe hardt».

Publisert Sist oppdatert

Zelenskyj kom med uttalelsen til BBC i forbindelse med at han deltar på et møte i Det europeiske politiske fellesskap i London.

Han kom også med et tilsvar til Donald Trumps visepresidentkandidat J.D. Vance, som i et intervju har sagt at han ikke bryr seg om hva som skjer med Ukraina.

– Det er mulig han ikke bryr seg, men vi er nødt til å jobbe med USA, sier den ukrainske presidenten.

Trump har sagt at dersom han blir valgt i november, vil han få slutt på krigen allerede før han blir tatt i ed i januar, ved å få på plass en løsning ved forhandlingsbordet. Han har også påstått at med ham som president, ville det ikke blitt noen krig i Ukraina i det hele tatt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I forbindelse med besøket i London denne uken, skal Zelenskyj også delta i et møte i den ferske Labour-regjeringen. Han blir den førte offisielle gjesten i Downing Street 10 siden statsminister Keir Starmer flyttet inn, og den første utenlandske lederen som får være til stede og snakke til den britiske regjeringen siden USAs president Bill Clinton i 1997.

I intervjuet med BBC benyttet Zelenskyj også anledningen til å si at han er takknemlig for vestlige løfter om F-16-fly – trolig i sommer – men påpekte at de ikke er på plass ennå.

– Det har gått 18 måneder, og flyene har ikke kommet fram til oss.

Powered by Labrador CMS