Nyheter

OLYMPISK SNIFFING: Danmark har blitt bedt om å bidra med bombehunder for å sikre at OL i Paris gjennomføres på en trygg måte.

Danske snuter skal gjøre OL i Paris tryggere

Fire danske hundeførere reiser i sommer til Frankrike med sine firbente makkere. De skal bistå inn mot de olympiske leker i Paris. 

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Frankrike, vertslandet for årets olympiske sommerleker, har bedt om bistand fra blant andre Danmark i arbeidet for å trygge gjennomføringen av sportsarrangementet. Dermed reiser fire danske hundeførere sammen med bombehundene sine for å avsøker områder for sprengstoff. 

Det skriver det danske forsvaret i en pressemelding. 

Makkerparene bestående av hund og soldat omtales som Patrol and Explosives Detection Dogs teams. De har sin daglige tjeneste i det danske forsvarets hundetjeneste Military Working Dog (MWD). 

Hundene er spesialister innen søk etter sprengstoff. Hvert danske makkerpar skal samarbeide med franske hundeførere og franske hunder. 

– Det er dette vi trener for. Det er det alle i forsvaret trener for, å komme oss ut og bruke ferdighetene våre i den virkelige verden. Vi skal til Frankrike og gjøre det vi er gode på, sier fungerende sjef for Forsvarets hundetjeneste Kenn. 

Etternavnet hans er ikke omtalt i pressemeldingen. 

– Danmark sender ikke kun atleter i verdensklasse til sommerens OL i Paris, sier Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen i pressemeldingen. 

– Jeg er stolt av at våre dyktige medarbeidere og hunder kan bidra til å styrke sikkerheten, og jeg gleder meg over at Forsvaret også på denne måten kan bidra internasjonalt. 

De danske hundene skal blant annet søke etter eksplosiver flere steder i Paris, inkludert OL-landsbyen, pressesentre og hoteller.  

 De danske hundene er av rasene schäfer og belgisk fårehund, også kjent som malinois eller malle. Alle fire er såkalte kombi-hunder og er utdannet som både patruljehunder og sprengstoffhunder. 

OL i Paris blir de 33. olympiske sommerleker og går av stabelen for alvor under åpningsseremonien den 26. juli. 

 

Powered by Labrador CMS