Morgendrillen

Forskeren drikker gjerne morgenkaffen iført glitterkjole når anledningeen byr seg.
Forskeren drikker gjerne morgenkaffen iført glitterkjole når anledningeen byr seg.

Hanne stusset litt da en bevæpnet sikkerhetsvakt i Irak ba kusina si ta over vakta. Han måtte på do og var fysen på dadler

Ellers liker hun ikke plagg som først og fremst er praktiske.

Publisert Sist oppdatert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Hanne Eggen Røislien

Alder: 45 år

Yrke: Forsker i Cyberforsvaret

– Når og kanskje viktigst: Hvordan står du opp om morgenen?

Jeg står opp en gang mellom 05 og 08. Det kommer helt an på hva jeg har drømt om natten (eller hvor lenge utover natten jeg har jobbet). Noen ganger er jeg så inspirert at søvn blir uinteressant. Andre ganger høres søvn ut som det lureste jeg kan gjøre. Hvis datteren min sover.

– Hva er det første du gjør?

Kaffe. Alltid kaffe.

– Når starter arbeidet?

Idet jeg våkner. Da har jeg mest som foregår i topplokket. Det avtar betraktelig utover dagen.

– Pensko eller feltstøvler?

Pensko! Selv om ordet høres ut som hentet fra en dårlig 80-talls fest. Jeg er bare ikke noe glad i plagg som først og fremst er praktiske. Jeg trenger jo ikke feltsko når jeg jobber på kontor.

Pumpe jern eller løpe maraton?

Løpe maraton åpenbart. Jeg ser at mange løfter seg til store brystkasser, men hey. De har gått hjem lenge etter at maratonløperen fortsatt er på tur.

Beste triks for velferd på øvelse?

Vær sivil. Så kan du gå på hotellet når det blir for kaldt, he he.

– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

Det må ha vært i Irak. Da jobbet jeg ikke i det norske forsvaret, da, men for FN og samarbeidet med amerikanske og irakiske styrker. Da en bevæpnet sikkerhetsvakt ba kusina si ta over vakta litt, siden han selv måtte på do og etterpå var fysen på dadler.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

Hvis Michelle Obama hadde vært med ut, ville jeg hekta meg på henne. Men dersom både herr og fru Obama og Nelson Mandela uteble fra øvelsen, ville jeg gått for den morsomste. Alle pauser blir bedre om man ler.

– Smartklokke – yay or nay?

Nay. Jeg ser folk sverger til det, så jeg forsøkte meg på det. Men jeg blir så stressa. Det tikker jo inn ting i et bankende kjør, ikke fred å få.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

Isolasjonen og mangelen på møteplasser. Det er helt krise for oss alle sammen. Vi blir ikke bare ensomme, vi blir dummere, også.

Powered by Labrador CMS