Nyheter

AVSKJÆRING: Fly fra Canada og USA avskar fly fra Russland og Canada. Dette bildet er fra et canadisk fly måtte avskjære et russisk fly i 2020.

Fly fra Russland og Kina fløy nær Alaska

For første gang var et kinesisk H-6-fly i nærheten av Alaska. USA og Canadas luftforsvar måtte rykke ut.

Publisert

Denne uken var to kinesiske H-6 missilbærerfly og noen russiske Tu-95 bombefly sammen i luften rundt Alaska, i en såkalt luftforsvarsidentifikasjonssone, skriver nettstedet The War Zone. Dette er områder utenfor landets territorium, men nære nok til at fremmede fly blir identifisert.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette er første gang et kinesisk fly av denne typen var i denne delen av verden. The War Zone skriver at flyene kan ha tatt av fra baser i Russland, men dette er ikke bekreftet.

Det russisk-kinesiske toktet ble oppdaget av den amerikansk-kanadiske luftforsvarskommandoen. Jagerfly fra begge de nord-amerikanske landene ble sendt ut og avskar flyene fra Russland og Kina.

Kommandoen sa i en uttalelse at flyene kun var i internasjonalt luftrom, og aldri var over verken amerikansk eller kanadisk territorium.

Nettstedet antyder at turen til de kinesiske og russiske flyene hadde som hensikt å sende et signal. 

Powered by Labrador CMS