Nyheter

NYE MIDLER: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) ga oppløftende nyheter til HV-16.

Lovet hundrevis av millioner til HV-distrikt

Den nye innsatsstyrken i Tromsø er på plass om to til fire år.

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Heimevernet er blant områdene som i langtidsplanen skal styrkes, noe som innebærer opprettelse av tre nye innsatsstyrker.

I vår ble det klart at Bergenhus heimevernsdistrikt 09 og Trøndelag heimevernsdistrikt 12 får nye nye innsatsstyrker, mens det tidligere har blitt kjent at det skal etableres en ny i Troms og HV-16. 

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) var før helgen i Tromsø for å presentere litt flere detaljer om den nye styrken i Troms.

– Evnen til panserbekjempelse, altså å ta ut pansrede kjøretøy og luftvern vil bli prioritert lengst nord. Dette er en del av Langtidsplanen, som er en tolvårsplan, så det vil bli en gradvis opptrapping. Vi skal investere flere hundre millioner i utstyr og bygg i HV-16, sier Gram til avisen Nordlys

Det er to år siden innsatsstyrken ble besluttet opprettet, men siden har mangel på ressurser stanset progresjonen.

– Det er materiellinvesteringa som setter litt begrensninger for fremdriften, men jeg tipper at to til fire år er den oppsatt, sier sjef for HV-16 Bjørnar Eriksen til Nordlys. 

Innsatsstyrken, som skal være særlig rettet mot forsvar av kysten, skal holde til både i Tromsø og Bjerkvik. 

Powered by Labrador CMS