Nyheter

UTTALER SEG: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram kommenterer boplikt-utspillet.

– Vi har ingen planer om å innføre boplikt

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram kommenterer for første gang partikollegaens forslag om boplikt for ansatte i Forsvaret. Han avviser at dette blir innført. 

Publisert Sist oppdatert

Det har de siste dagene stormet etter at utviklingsminister og Senterpartiets nestleder Anne Beathe Tvinnereim gikk ut i NRK og ville ha boplikt i Forsvaret. 

Reaksjonene har haglet og Tvinnereim har møtt mye motstand.

Hun får heller ikke støtte fra forsvarsminister og partikollega Bjørn Arild Gram. Han sier til Forsvarets forum at han ikke har vært involvert i utformingen av partiprogrammet, og ikke står bak Tvinnereims utspill.

– Jeg syns det er greit å si at dette ikke er noe vi jobber med i Forsvardepartementet. Vi har ingen planer om å innføre boplikt, og jobber heller med andre spor for å beholde og rekruttere personell, sier han.

Tror forslaget skrotes

Gram kommer med et tydelig standpunkt om boplikt for forsvarsansatte.

– Jeg er uenig i det. Det har ikke vært vurdert som aktiv politikk og vi har ingen planer om dette. 

Han tviler på at forslaget vil få fotfeste i partiet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det har jeg begrenset tro på. Det er tidlig fase i et programarbeid, så jeg tror at kommentarene som er gitt viser at dette vil ha lite støtte, så dette tror jeg ikke på. Det er viktige tema som vi bruker tid på, men med helt andre virkemidler enn boplikt. 

Fikk beskjed i forkant

Forsvarsministeren er for tiden på ferie, men har ikke unngått å legge merke til at det har blitt en debatt. Han visste likevel om at det ville komme en sak i NRK. 

– Jeg fikk en liten heads up før det kom ut, sier han. 

– Vurderte du å bryte inn før dette ble publisert?

– Jeg er på ferie, og har prøvd å tenke på litt andre ting, sier han. 

Utspillet kommer samtidig som det Forsvarsdepartementet og Gram jobber for flere løsninger som skal bidra til at folk blir. Men Gram vil ikke si at det er et feil signal som sendes fra partikollegaen. 

– Vi må ikke ha for høye skuldre. Det er lov å ha diskusjoner og prosesser når man jobber i partiene, ikke minst når det jobbes med program. 

Norges offisers- og spesialtforbund (NOF)-leder Torbjørn Bongo utfordret Sp på å komme raskt på banen og legge bort forslaget. 

– Det får komiteen diskutere, det skal ikke jeg mene noe mer om, sier Gram. 

Powered by Labrador CMS