Nyheter:

En meningsmåling fra Folk og Forsvar viser at et flertall mener Norge var dårlig forberedt på pandemien. Her ser soldater fra Hans Majestet Kongens Garde testes for Covid-19.
En meningsmåling fra Folk og Forsvar viser at et flertall mener Norge var dårlig forberedt på pandemien. Her ser soldater fra Hans Majestet Kongens Garde testes for Covid-19.

Fersk meningsmåling: – Merket en mangel i beredskapen

Myndighetene var ikke godt nok forberedt på å håndtere koronapandemien, mener flertallet i en ny undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Bare én av fem mener at Norge hadde nødvendig beredskap når korona-pandemien rammet landet. Likevel er et flertall fornøyd med hvordan myndighetene håndterte situasjonen da den først oppsto, viser en meningsmåling gjennomført av Opinion på vegne av organisasjonen Folk og Forsvar.

– Pandemien rammet oss brått, og vi merket vel alle en viss mangel på beredskap og smittevernutstyr. Likevel klarte de ulike aktørene raskt å komme i gang med arbeidet, og det er tydelig at myndighetene har bred støtte hos folk for måten de har håndtert situasjonen på så langt, sier generalsekretær i Folk og Forsvar Monica K. Mattsson Kämpe, ifølge en pressemelding.

Les også: Færre ønsker tjeneste i Forsvaret

Meningsmålingen som også stilte spørsmål om Forsvaret og sikkerhetspolitisk samarbeid, viser at 57 prosent av de spurte har en godt inntrykk av kvaliteten på Forsvaret.

Under halvparten (42 prosent) mener at forsvarsbudsjettet er for lite. 52 prosent av mennene i undersøkelsen mener at budsjettet er for lite, mens bare 32 prosent av kvinnene mener det samme.

Meningsmålingen viser også at det er sterk støtte til at Norge skal holde seg med et militært forsvar da hele 85 prosent av de spurte stilte seg positive til spørsmålet.

Hele undersøkelsen fra Folk og Forsvar kan leses her.

– Det er gledelig at det er en høy oppslutning om Forsvaret, og at folk har et godt inntrykk av kvaliteten på det som gjøres. Mange vil allikevel gjerne ha et enda sterkere forsvar, og er bekymret for om budsjettene er høye nok, sier Kämpe, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS