Nyheter

ATOMMAKT: Vladimir Putins Russland er et av fem land som tilsynelatende skal delta på atommakt-møte, hevder russiske myndigheter.

Russland varsler atommakt-møte for fem land

En gruppe bestående av fem atommakter skal møtes i New York i nær framtid, ifølge russiske myndigheter, melder statlige russiske medier.

Publisert

Møtet er mellom Russland, USA, Kina, Frankrike og Storbritannia, som alle har atomvåpen og er faste medlemmer av FNs sikkerhetsråd.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det kommer til å finne sted i nær framtid, ifølge Russlands viseutenriksminister Sergej Riabkov. Han blir torsdag sitert av det statlige russiske nyhetsbyrået RIA.

Han oppga ikke noen spesifikk dato for møtet eller om det er snakk om et toppmøte eller at tjenestepersoner fra de ulike landene møtes.

Torsdag kunngjorde også Nato-sjef Mark Rutte at alliansen vil starte sin årlige atomøvelse mandag. Belgia og Nederland er vertskap for øvelsen, som skjer samtidig som Russlands president Vladimir Putin har trappet opp sin atomvåpenretorikk.

Powered by Labrador CMS