Nyheter:

DEKORERT: Soldatene fra Forsvarets sanitets første kontingent til sykehuset i Kabul mottok Forsvarets operasjonsmedalje og NATO non-article 5 Resolute Support-medaljen under en seremoni i oktober i fjor.

Ny kontingent på vei til Afghanistan

Personellet fra Forsvarets sanitet drifter det militære sykehuset i Kabul.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nærmere et år siden den første kontingenten i oppdraget dro til Afghanistan for å drifte det militære sykehuset i Kabul. Personellet består av et såkalt ledelseselement og et kirurgisk team, på til sammen rundt 35 personer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den første kontingenten fikk en helt annen hverdag enn de så for seg: I frontlinjen mot pandemien

Mandag drar den tredje kontingenten til Afghanistan for å drifte sykehuset. De skal overlappe med den kontingenten som er der nå i et par uker, før de overtar oppdraget i slutten av mars.

Når de er ferdig ved utgangen til september, er Forsvarets sanitets 18 måneder lange oppdrag med å drifte sykehuset over for denne gang.

Forsvarets forum snakket med personellet som drar ned nå: Les saken her

Talsperson Endre Nedberg i Forsvarets sanitet opplyser til Forsvarets forum at det per nå ikke er klart hvilken nasjon som skal ta over oppdraget etter Norge.

Vaksiner har vært et tema i forbindelse med Afghanistan-deployeringene: Slik prioriterer Forsvaret

Powered by Labrador CMS