Nyheter

WARSZAWA: Folk i Warszawa får utdelt brød 2. oktober 1939 under den tyske okkupasjonen.

Tyskland vil betale polske ofre for 2. verdenskrig

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz planlegger å kompensere rundt 40.000 mennesker som var ofre for den tyske okkupasjonen av Polen under 2. verdenskrig.

Publisert Sist oppdatert

– Tyskland er klar over alvoret i sin skyld og sitt ansvar overfor de millioner av ofrene for den tyske okkupasjonen, sa Tysklands forbundskansler Olaf Scholz på en felles pressekonferanse med Polens statsminister Donald Tusk tirsdag.

Scholz har ikke sagt noe om når eller hvor mye om skal utbetales til ofrene, men Tusk sier at utbetalingene kan starte snart.

– Det er snakk om måneder, ikke år, sa Tusk, som kalte tiltaket et steg i riktig retning.

Han la imidlertid også til:

– Det finnes ikke noe beløp i verden som kan gjøre opp for alt som skjedde under andre verdenskrig.

Scholz kunngjorde også at Tyskland ønsker å styrke sikkerheten rundt Tysklands østlige grense til Polen, og også ta mer ansvar for sikkerheten i hele Europa.

– Sikkerheten til Tyskland og Polen henger sammen. Det betyr at Polens sikkerhet også er Tysklands sikkerhet. Det er dette vi står for som naboer, Nato-allierte og partnere i EU. Vår solidaritet og felles handling er vår styrke, sa Scholz.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS