Nyheter

STATUETT: I januar skal Forsvarets veteranpris deles ut. 52 stykker er nominert og vinneren får en statuett lik denne fra 2019.
STATUETT: I januar skal Forsvarets veteranpris deles ut. 52 stykker er nominert og vinneren får en statuett lik denne fra 2019.

52 nominerte til Forsvarets veteranpris

Prisen deles ut under Nasjonal veterankonferanse i januar neste år.

Publisert Sist oppdatert

Det har kommet inn 87 innstillinger og totalt 52 nominerte til Forsvarets veteranpris.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den deles ut i forbindelse med Nasjonal veterankonferanse i Molde 25. og 26. januar 2022.

Finalistene vil bli offentliggjort i forkant av konferansen. Listen over de 52 nominerte frigis imidlertid ikke av hensyn til de som ikke ønsker publisitet, opplyser Jostein Røraas som er kommunikasjonssjef i Forsvarets veterantjeneste

Veteranprisen har blitt delt ut årlig siden 2013 som en anerkjennelse av godt arbeid og engasjement for veteraner. Det er forsvarssjefen som står for tildelingen etter innstilling fra veteranprisrådet som består både av representanter fra både Forsvaret og det sivile.

I 2020 gikk prisen til kompetansemiljøet for veteransaker hos NAV Elverum.

I begrunnelsen for tildelingen står det:

«I innstillingene av årets vinner fremheves særlig deres viktige rolle i å støtte enkeltveteraner i møte med et komplekst system. Selv om man kan si at de bare har utført jobben sin, har de mange vitnesbyrd fra enkeltveteraner gjort meget sterkt inntrykk. Disse forteller om personer som har gått langt ut over det som forventes, og som har satt veteranenes behov i forsetet. Vinnerne har gitt hjelp og støtte langt ut over det som jobben vanligvis ville innebære.»

I januar kommer svaret på hvem av de 52 nominerte som mottar prisen for 2021.

Disse har fått veteranprisen:

2020: NAV Elverum ved kompetansemiljøet for veteransaker

2019: Odd Helge Olsen

2018: Arild Lihaug og Bjørn Dåvøy

2017: Knut Østebøll

2016: Fred Gallefoss

2015: Per Christian Jacobsen

2014: Pettr Kjendlie

2013: Terje Sæterbø og Jon Ivar Kjellin

Powered by Labrador CMS