Nyheter:

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøkte veteranhuset i Mosseveien.
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøkte veteranhuset i Mosseveien.

Veteranhus i Oslo overtatt

7. mai overtok veteranene huset som blir felles møteplass i Oslo. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen fikk samtidig en omvisning.

Publisert Sist oppdatert

Bare på Østlandet er det over 20.000 veteraner fra internasjonale operasjoner. Nå får de en fast møteplass, i villaen som Oslo kommune har stilt til disposisjon. I fjor inngikk Forsvaret avtale med kommunen om å dele på husleien, som Forsvarets forum omtalte i fjor vår. Telemark bataljon skal koordinere driften på frivillig dugnad, med veteranorganisasjonene i ryggen.

Eierskap

– Arbeidet med etableringen av huset gir den profesjonelle soldat en unik tilhørighet til prosjektet. Dette bidrar til å knytte fortid med nåtid og fremtid, sier sjefen for Telemark bataljon, Ole Christian Emaus.

Forsvarsministeren er selv veteran fra Libanon.

– Dette er et flott tilbud og viktig bidrag til alle våre veteraner. Her kan man treffes i en uformell ramme, hygge seg og dele erfaringer, sier Frank Bakke-Jensen. Den nyoppussede sveitservillaen like ved Mosseveien åpner dørene for veteraner og familiene deres til høsten. Romslige lokaler, store uteområder og ikke minst tilgang til Oslofjorden.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og veteransjef Finn Kristian Hannestad inspiserte det nye veteranhuset.
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og veteransjef Finn Kristian Hannestad inspiserte det nye veteranhuset.

­Barnecamp

– Vi er takknemlige for den støtten vi har fått fra både Oslo kommune, Forsvarsdepartementet og Forsvaret. Dette vil bli et samlingssted hvor vi blant annet kan arrangere gjensynstreff, barnecamp, markeringer av høytid- og familiedager, sier styreleder for Veteranhuset, Usman Aslam.

Ved overtakelsen av veteranhuset var også Forsvarets veteraninspektør, Finn Kristian Hannestad, til stede, i tillegg til representanter for Oslo kommune.

– I Oslo bor det veteraner fra 2. verdenskrig, Tysklandsbrigaden og ulike internasjonale operasjoner. Møtet med hverdagen er tøff for dem som har opplevd krig. Jeg vet at et veteranhus har vært etterspurt i lang tid. Jeg gleder meg til å få komme på besøk når huset er fylt med folk, sier byrådsleder Raymond Johansen.