Kultur:

Bandet Veterans Rock under konserten i Sekkefabrikken kulturhus på Slemmestad.

Rocket inn penger til veteraner

Den digitale rockekonserten med Veterans Rock ga kroner i kassa for veteraner som sliter.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 16 000 visninger har konserten hatt siden den gikk live under feiringen 8. mai.

– I forhold til forventningene tok dette av. Jeg sa før konserten at vi ønsket oss et sted mellom 2000 og kanskje opp mot 10 000 seere. Det klarte vi. Vi vet at mange satt sammen, både 2, 3 og opp mot 20 i samme lokale. Derfor er nok seertallet mange tusen flere enn antallet visninger, sier Roy Hovdan, gitarist i Veterans Rock.

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.

Samlet inn 36 000 kroner

Bandet spilte i litt over en time i Sekkefabrikken på Slemmestad, og noen få veteraner og lokale tilskuere var også i salen.

– Det var godt å ha noen få publikummere i salen å se på. Samtidig ble vi underveis oppmerksomme på at veldig mange fulgte oss digitalt, forteller Hovdan.

– Dette var kjempegøy og noe vi vurderer å gjøre til et årlig arrangement. Vi når faktisk ut til ganske mange ved å gå digitalt på denne måten, sier Hovdan.

Før selve konserten var det live veteranprat i sofaen. Til venstre Dag Magne Lunde i Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner. Til høyre sitter veteraninspektøren i Forsvaret, generalmajor Finn Kristian Hannestad.

Underveis kunne seerne vippse til Stiftelsen Veteranhjelp. Ganske mange bidro. 12. mai var det innsamlede beløpet kommet opp i 36 000 kroner. Pengene går uavkortet til stiftelsen.

Økonomimedarbeider Tom Schrøder i NVIO er svært godt fornøyd med pengene som kom inn.

– Det var 157 personer som vippset inn til sammen drøyt 36 000 kroner, så det var mange som bidro godt, sier Schrøder.

Viktig bidrag

Reidar Bjørn Melhuus er styreleder i Stiftelsen Veteranhjelp.

– Vi er meget takknemlig for bidraget. Det kommer godt med når vi skal hjelpe flere veteraner. Vi har ikke bunnskrapt kasse, men et slikt bidrag kommer som sendt fra himmelen, understreker Melhuus.

– Hvordan blir pengene brukt?

– Pengene brukes til økonomisk nødhjelp til veteraner som er i en vanskelig situasjon.

– En typisk utgift er bidrag til husleie eller udekkede strømregninger. Det er akutte økonomiske kriser der vi går inn og dekker. Vi har et tak på 10 000 kroner i enkeltsaker, forteller Melhuus.

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på tips@fofo.no.

Powered by Labrador CMS