Frigjørings- og veterandagen:

Bandet New Saqi Swingers spiller i teltet på Akershus festning under Unifil-jubileet 2018. På kvelden 8. mai skal de spille digital konsert.
Bandet New Saqi Swingers spiller i teltet på Akershus festning under Unifil-jubileet 2018. På kvelden 8. mai skal de spille digital konsert.

Veteran-band håper på 10 000 seere

Når Veterans Rock spiller opp til fest på kvelden 8. mai, sendes konserten live på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

Veterans Rock, et band utelukkende bestående av veteraner fra Forsvaret, skal også bidra under frigjørings- og veterandagen 8. mai. Fra klokken 19 starter de sending via Facebook med et vorspiel der Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) deltar, før selve konserten kommer i gang en time senere.

Libanon-band

Rockebandet synes selvsagt det er synd at frigjørings- og veterandagen 8. mai blir rammet av restriksjoner i forbindelse med koronapandemien, men nå gjør de likevel sitt for å nå ut til sitt publikum.

Fra Sekkefabrikken Kulturhus på Slemmestad i Asker skal konserten streames via Facebook. Foruten veteraner fra Norge håper arrangørene å nå både veteraner og andre på kloden for øvrig.

– Utgangspunktet for bandet var at vi spilte sammen i Libanon i 1982, rundt om i Norbatts område. Etter et gjensynstreff på Bæreia for tre år siden trommet vi igjen sammen bandet - med god støtte fra Forsvaret veteransenter. Det forteller Roy Hovdan, gitarist i bandet og initiativtaker til konserten.

Mange veteraner har det siste par årene fått med seg små og store konserter med bandet, den største var i festteltet på Akershus festning under Unifil-jubileet i 2018. Der troppet også forsvarsministeren opp som gjestevokalist.

– Det var god stemning, sier Hovdan.

– Men nå skal dere sende live digitalt. Har dere gjort det før?

– Nei, det er første gang. Vi har noen smakebiter av oss liggende ute på YouTube og slikt, men ikke en hel konsert.

Inntekt til veteraner

Bandet består av oberstløytntant Nils Frode Vindenes som er stadig tjenestegjørende pluss veteranene Svein Netland, Jøran Dahl, Morten Trippestad, Kjell Arne Sunde og Roy Hovdan.

Inntektene fra konserten, seerne kan nemlig vippse, går uavkortet til Stiftelsen Veteranhjelp.

Ifølge Veterans Rocks egen Facebook-side spiller bandet populærmusikk, rock og blues fra de siste fem tiårene. Det nevnes coverlåter fra band som Pink Floyd, Eric Clapton, Rolling Stones, Three Doors Down, Creedence Clearwater Revivel, Ozzy Osbourne, Free og CC Cowboys.

Internasjonalt publikum

Roy Hovdan er gitarist i Veterans Rock, her fra Unifil-jubileet i 2018.
Roy Hovdan er gitarist i Veterans Rock, her fra Unifil-jubileet i 2018.

På morgenen 7. mai var det rundt 900 som har klikket «skal» på arrangementet.

– Vi håper jo på en plass mellom 2000 og 10 000 som ser på oss. Vi vet at det kommer til å sitte norske tjenestegjørende både i Sør-Sudan, Israel, Natos delegasjon i Brussel og andre steder klare til konserten. Det er også en person i Honduras som skal se på, og jeg vet at svenske og norske veteraner som møtes i hvert sitt land er klare til å klikke seg inn, sier Hovdan.

Powered by Labrador CMS