Debatt:

Vernepliktsrådet har blitt kontinuerlig informert, men ble ikke gitt medvirkning i beslutningen, og det tar jeg selvkritikk på, skriver Elisabeth Natvig.

– Det er bare å beklage

Beslutningen om nedleggelse av Sydspissen er riktig, men de tillitsvalgte ble ikke tatt med på råd slik de skal. Det er bare å beklage, skriver Elisabeth Natvig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Landstillitsvalgt for de vernepliktige, Sofia Karin Malekas, og hovedverneombudet i Hæren, Thomas Norman Hansen, har i sine innlegg i Forsvarets forum satt spørsmålstegn ved beslutningen og prosessen i termineringen av Sydspissen permisjonssenter.

Forsvarsstaben har besluttet å avslutte driften av Sydspissen permisjonssenter når avtalen med ISS utgår 1. august 2020. Årsaken er at Sydspissen i hovedsak benyttes av kommersielle gjester. I 2019 sto Forsvaret for kun 8,6 prosent av den totale kapasiteten, ifølge en gjennomgang fra Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO).

Forsvaret legger ikke ned Sydspissen for å spare penger, men for å sørge for at pengene brukes fornuftig og til de vernepliktiges beste.

Vernepliktsrådet har blitt kontinuerlig informert, men ble ikke gitt medvirkning i beslutningen, og det tar jeg selvkritikk på.

Har du lyst til å delta i debatten? Send oss en epost til debatt@fofo.no

God velferdstjeneste gir trivsel, og trivsel er veien til effektivitet. Vi har et særskilt ansvar i å ivareta en fullverdig velferdstjeneste ovenfor de førstegangstjenestegjørende.

Les også: Sydspissen legges ned

Forsvaret legger ikke ned Sydspissen for å spare penger, men for å sørge for at pengene brukes fornuftig og til de vernepliktiges beste.

God velferdstjeneste gir trivsel, og trivsel er veien til effektivitet.

Innsparte midler skal omfordeles til andre velferdsformål. I den prosessen vil selvsagt tillitsvalgte bli invitert med, og jeg ser frem til en god dialog om hvordan vi skaper et best mulig velferdstilbud til de vernepliktige.

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.

Powered by Labrador CMS