Nyheter:

BERGEN ENGINES: Fabrikklokalene til Bergen Engines AS.
BERGEN ENGINES: Fabrikklokalene til Bergen Engines AS.

TMH skuffet over Bergen Engines-vedtak

Det russiskkontrollerte selskapet TMH International er svært skuffet over at regjeringen har satt foten ned for oppkjøpet av motorfabrikken Bergen Engines.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er skuffet over avgjørelsen til den norske regjeringen om å stanse salgsprosessen. Vi er spesielt bekymret for den usikkerheten dette skaper for fremtiden til fabrikken i Bergen, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tirsdag varslet justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) Stortinget om at regjeringen vil bruke sikkerhetsloven til å stanse salget. I desember inngikk nåværende eier Rolls-Royce en avtale med TMH om salg av Bergen Engines for 1,6 milliarder kroner.

Ifølge Mæland ville dette bety at teknologi og kompetanse av militær og strategisk betydning ville havne i russiske hender. Det antas at eierne til TMH Group har nære forbindelser til Kreml og president Vladimir Putin.

TMH hevder på sin side at de gjennom hele oppkjøpsprosessen har vært åpne om selskapets eiere.

– Verken vi eller dagens eiere av Rolls-Royce fant noe i gjennomgangen av selskapet som skulle tilsi at salget ville være omfattet av den norske sikkerhetsloven, heter det i pressemeldingen.

TMH skal nå gå gjennom de forretningsmessige, finansielle og juridiske konsekvensene av regjeringens beslutning.

Les mer: Regjeringen skrinlegger salget av Bergen Engines.

Powered by Labrador CMS