Nyheter:

Russland nekter for å støtte den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar (bildet) og hans LNA-milits militært.
Russland nekter for å støtte den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar (bildet) og hans LNA-milits militært.

Russland nekter for å ha sendt kampfly til Libya

Russland avviser USAs påstand om at landet har sendt kampfly for å bistå opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans LNA-milits i Libya.

Publisert

USAs militærkommando for Afrika (Africom) hevdet tirsdag at russiske kampfly er på plass i Libya etter først å ha mellomlandet i Syria.

– Der ble de malt om for å kamuflere den russiske opprinnelsen, heter det i en uttalelse. Russland aviser påstanden helt.

– Russland har ikke sendt militært personell til Libya og Føderasjonsrådet har heller ikke mottatt noen forespørsel om å godkjenne dette, sier en talsmann for utenrikskomiteen i overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen, Vladimir Dzjabarov, til nyhetsbyrået Interfax.

FN-eksperter har tidligere avdekket at det russiske sikkerhetsselskapet ChVK Wagner har rekruttert et stort antall leiesoldater fra flere land som kjemper sammen med Haftars LNA-milits, men russiske myndigheter nekter kjennskap til dette.

ChVK Wagner eies av Jevgenij Prigozjin, som har nære bånd til Russlands president Vladimir Putin.

Haftars LNA-milits kontrollerer store deler av Libya, først og fremst i øst, og innledet i april i fjor en offensiv for å innta hovedstaden Tripoli og styrte statsminister Fayez al-Serraj og hans FN-støttede regjering.

Powered by Labrador CMS