Nyheter

ØVELSE: Et F/A-18 fly på vei inn for landing på dekket av hangarskipet Harry S. Truman. Skipet skal delta i en øvelse i Middelhavet.
ØVELSE: Et F/A-18 fly på vei inn for landing på dekket av hangarskipet Harry S. Truman. Skipet skal delta i en øvelse i Middelhavet.

USA varsler øvelse i Middelhavet

Amerikanske myndigheter varslet fredag en stor Nato-øvelse i Middelhavet der hangarskipet USS Harry Truman skal delta. Øvelsen begynner allerede mandag.

Publisert Sist oppdatert

Pentagon-talsmann John Kirby sier forberedelsene til øvelsen begynte i 2020, og ifølge ham har den ingenting å gjøre med den spente situasjonen langs Ukrainas grenser. Den har fått navnet Neptune Strike 22.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Øvelsen er imidlertid ikke på lista over planlagte øvelser i 2022 som ble lagt ut på Natos nettsider 14. desember. Hangarskipsgruppen har vært i Middelhavet siden desember.

Les også:Uklokt å endre Forsvarets styrketester

– Neptune strike 22 skal pågå til 4. februar og skal demonstrere Natos evne til å integrere stridsevnen til en hangarskipsgruppe for å støtte opp om avskrekking og forsvar av alliansen, sier Kirby.

Kunngjøringen kom en dag etter at Russland kunngjorde en stor marineøvelse med 140 fartøyer og 10.000 soldater i januar og februar, en øvelse som skal foregå både i Atlanterhavet, Arktis, Stillehavet og Middelhavet.

Les også: Rapport: En åpen festning vil revitalisere byen

Powered by Labrador CMS