Nyheter

BOKSER: Oversersjant Naomi Graham er den høyest rangerte bokseren i USA i middelvektsklassen for kvinner.
BOKSER: Oversersjant Naomi Graham er den høyest rangerte bokseren i USA i middelvektsklassen for kvinner.

19 amerikanske soldater skal delta i OL

Bryting, boksing og skyting er noen av øvelsene som amerikanske soldater skal konkurrere i under lekene i Japan.

Publisert Sist oppdatert

Den 23. juli starter OL. Det skulle egentlig blitt holdt i 2020, men er blitt utsatt på grunn av koronapandemien. Flere militære fra USA skal delta på OL.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Å ha muligheten til å representere USA på et internasjonalt nivå samtidig som jeg er i marinen er den største æresfølelsen jeg kan ha. Det føles helt ubeskrivelig, sier sersjant John Stefanowicz til DOD News

Han kvalifiserte seg til OL i bryting etter å ha slått landets høyest rangerte 87-kilos bryter.

Totalt skal 19 amerikanske soldater delta i De olympiske leker og Paralympics: 17 fra hæren, én fra marinen og én fra kystvakten er kvalifisert. Mange av soldatene er kvalifisert til skyteøvelser, for eksempel med luftpistol og rifle. Bryting, svømming, ulike paralympicsøvelser og boksing er andre eksempel.

OVERSERSJANT: Naomi Graham jobber til vanlig i den amerikanske hæren, men skal delta på OL i boksing.
OVERSERSJANT: Naomi Graham jobber til vanlig i den amerikanske hæren, men skal delta på OL i boksing.

Oversersjant Naomi Graham er en av de store medaljehåpene. Hun er bokser og har høyest rangering blant kvinner i middelvektklassen i USA, ifølge det amerikanske lagets nettside. Hun er allerede utnevnt til kaptein for bokselaget.

Graham er den første militære til å konkurrere i OL i boksing for USA, skriver de på nettsiden. Hun har vært i «hærens program for verdensklasse-atleter». Oversersjanten har tidligere uttalt at hun har hatt nytte av tjenesten hennes i militæret.

– I militæret lærer man å tilpasse seg enhver situasjon. Det tar jeg med meg i boksekampene mine, har hun uttalt til military.com.

Les mer: – Kampen mot Taliban var «selvmord»

Powered by Labrador CMS