Nyheter

VIL HOLDE LUFTROM ÅPENT: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under militærøvelser i Kherson-regionen lørdag.

Ukraina vil holde luftrommet åpent

Ukraina insisterer på å holde luftrommet åpent til tross for vestlige advarsler om en mulig russisk invasjon. Det kan vise seg krevende.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ukrainske flyselskapet Skyup opplyser ifølge Aftonbladet at fly i ukrainsk luftrom fra og med mandag ikke vil være forsikret gjennom internasjonale forsikringsselskaper. Det kan bety en bølge av innstillinger, ifølge avisen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flere flyselskaper har besluttet å unngå ukrainsk luftrom de nærmeste dagene. Det gjelder blant annet nederlandske KLM.

Les også: Ukrainsk grenseby er ideologisk splittet: – Denne gangen vet vi hva vi skal gjøre

Søndag ble dessuten et passasjerfly på vei fra Portugal til Kiev tvunget til å lande i Ukrainas naboland Moldova. Et ukrainsk lavprisselskap hadde leaset flyet fra et irsk selskap, som sa nei til flyging i ukrainsk luftrom.

– Luftrommet over Ukraina er fortsatt åpent, og staten jobber for å unngå risiko for flyselskapene, skriver Ukrainas infrastrukturdepartement etter et krisemøte i Kiev søndag.

En rekke land, blant dem Norge, har de siste dagene bedt sine borgere forlate Ukraina på grunn av muligheten for en russisk invasjon.

Les også: Jens må gå med pensko på jobb, siden feltstøvler ikke passer til dressen

Powered by Labrador CMS