Nyheter

KYIV: Anniken Huitfeldt (Ap) besøker Kyiv mandag sammen med andre nordiske og baltiske utenriksministre.
KYIV: Anniken Huitfeldt (Ap) besøker Kyiv mandag sammen med andre nordiske og baltiske utenriksministre.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt besøker Kyiv

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er mandag på besøk i den ukrainske hovedstaden. Hun kaller Russlands krigføring «kynisme uten sidestykke».

Publisert

– Å komme til Kyiv, en by som har levd med krig i snart ti måneder, er brutalt. Omfanget av og brutaliteten i Russlands angrepskrig mot Ukraina er overveldende, sier Huitfeldt i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I likhet med hennes forrige besøk for fem måneder siden, er målet med besøket å vise norsk solidaritet med det ukrainske folket og støtte til landets forsvar mot Russlands angrep.

– Russland har bevisst forsøkt å ødelegge sivil infrastruktur. Den inhumane strategien ser ut til å være at folk skal forhindres fra å ha tilgang til elektrisitet og varme inn mot vintersesongen. Det er et desperat forsøk på å fryse folk på flukt, sier Huitfeldt.

Les også: Russere til Forsvarets forum: Derfor flyktet vi

Hun ser likevel få tegn på at ukrainerne er i ferd med å miste motet og motstandsviljen.

– Snarere tvert imot. Det er sterkt å oppleve ukrainernes motstandskraft og vilje til å vinne krigen, koste hva det koste vil. Dette på tross av de enorme lidelsene og den påkjenningen en slik krig er på hele det ukrainske samfunnet, sier Huitfeldt.

Powered by Labrador CMS