Nyheter

ØVELSE: Storbritannia beskrives i en ny rapport som en mer pålitelig bidragsyter til Ukraina enn EU-landene. Her får ukrainske rekrutter militær trening på en militærbase sør i England.

Rapport: Norge lovet mest Ukraina-støtte

EUs militære og økonomiske støtte til Ukraina minker kraftig, ifølge ny rapport. I juli ble det lovet støtte for 1,5 milliarder euro, det meste kom fra Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge rapporten , som er laget av stiftelsen Kiel-instituttet (IFW), er EU-landene nå mest opptatt av å få levert den militære støtten som allerede er lovet, mens de er forsiktige med å gi nye løfter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Europa blir stadig mindre drevet av å sende våpen til Ukraina, sier forskningsassistent Ekaterina Rebinskaya til Sveriges Radio.

Les også: Disse våpnene har Tyskland sendt til Ukraina

Ifølge instituttet har trenden vært nedadgående helt siden april, og Kiel-instituttets forskningssjef Christoph Trebesch påpeker at verken den økonomiske eller militære støtten er nok til å dekke Ukrainas behov.

ENGLAND: Ukrainske rekrutter får opplæring på en militærbase i Sør-England. Mens EU-landenes støtte til Ukraina minsker, viser Storbritannia og USA langt mer givervilje, ifølge ny rapport.

I juli ble det kun lovet støtte for 1,5 milliarder euro – tilsvarende 15 milliarder kroner – og mesteparten av dette kom fra Norge. 29. juli ble det kjent at regjeringen gir Ukraina 14 pansrede Iveco LAV III patruljekjøretøy.

Les også: – Det handler ikke om å overleve lengre, men å vinne raskere

Kartleggingen viser også at USA og Storbritannia har vært de mest pålitelige bidragsyterne de seks siste månedene. USA ligger langt foran alle andre. Landet har bidratt med 25 milliarder euro i militær støtte, ifølge Rebinskaya.

Kartleggingen inneholder ikke tall fra august.

Powered by Labrador CMS