Nyheter

OMFATTENDE KAMPER: En ukrainsk stridsvogn er posisjonert i frontlinja i Luhansk-regionen. Fylkets guvernør melder om omfattende kamper i byen Lysytsjansk.
OMFATTENDE KAMPER: En ukrainsk stridsvogn er posisjonert i frontlinja i Luhansk-regionen. Fylkets guvernør melder om omfattende kamper i byen Lysytsjansk.

Luhansks guvernør melder om omfattende kamper

Luhansk-fylkets guvernør Serhij Hajdaj melder om at angrepene i utkanten av byen Lysytsjansk er omfattende. Dette er noen av de viktigste nyhetene knyttet til krigen i Ukraina natt til torsdag 30. juni.

Publisert

Luhansk-fylkets guvernør Serhij Hajdaj melder om omfattende kamper i utkanten av byen Lysytsjansk. Byen er den siste større byen som russiske styrker ikke har kontroll over i Luhansk.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det russiske angrepet på teateret i Mariupol i mars i år, der sivile hadde søkt tilflukt, var en krigsforbrytelse, slår Amnesty International fast i en rapport.

Ukraina bryter de diplomatiske båndene til Syria etter at landet har anerkjent Luhansk og Donetsk som uavhengige land.

Storbritannia skal sende ytterligere militærhjelp, blant annet droner og luftforsvarssystemer, til Ukraina, til en verdi av 12 milliarder kroner.

Les også: Putin: Intet problem for Russland om Sverige og Finland blir med i Nato

Russlands president Vladimir Putin har fortsatt ambisjoner om å ta kontroll over mesteparten av Ukraina, ifølge amerikansk etterretning.

Canada er i samtaler med Europa om økt eksport av olje og gass fra landets østkyst, opplyser utenriksminister Melanie Joly.

Russlands statlige gasselskap Gazprom skal øke forsyningen til landets eksklave Kaliningrad.

Powered by Labrador CMS