Nyheter

TREKKER TILBAKE SOLDATER: Pentagon-talsmann John Kirby på en pressekonferanse onsdag. Kirby opplyser lørdag at USA trekker tilbake 160 soldater fra Ukraina.

USA trekker tilbake styrker fra Ukraina

Det amerikanske forsvaret trekker tilbake styrker som har vært utplassert i Ukraina for å trene opp ukrainske militære, opplyser Pentagon.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det amerikanske forsvarsdepartementet meldte lørdag at USA trekker ut 160 medlemmer av Floridas nasjonalgarde, som skal overføres fra Ukraina til et annet sted i Europa som en forholdsregel.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De amerikanske soldatene har vært i Ukraina siden november som militære rådgivere.

Pentagon understreker at forflytningen ikke betyr at USAs vilje til å støtte ukrainske styrker endres. Pentagon opplyser også at USAs forsvarsminister Lloyd Austin har snakket på telefon med Russlands forsvarsminister Sergej Shoigu lørdag for å diskutere den russiske styrkeoppbyggingen langs Ukrainas grenser. President Joe Biden skal snakke med Russlands president Vladimir Putin senere lørdag.

Les også: Abstrakt maleri gikk til topps hos Etterretningstjenesten

Powered by Labrador CMS