Nyheter

DONETSK: Ukrainske soldater går på grenselinjen som skiller mellom regjeringskontrollerte og opprørskontrollerte områder ved Katerinivka i Donetsk-regionen. USAs president Joe Biden kaller inn de østeuropeiske Nato-landene til telefonmøte om situasjonen i Ukraina torsdag.

Biden kaller inn østeuropeiske Nato-land til telefonmøte om situasjonen i Ukraina

USAs president Joe Biden kaller inn de østeuropeiske Nato-medlemslandene til telefonmøte torsdag. På agendaen står den spente situasjonen i Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Biden vil samle inn lederne fra landene for å brife dem om hans samtale med Russlands president Vladimir Putin tidligere denne uka, for å få deres perspektiver rundt situasjonen og understreke USAs forpliktelse til den transatlantiske sikkerheten, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er lederne fra Bulgaria, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Romania, Slovakia, Tsjekkia og Ungarn som kalles inn. Biden vil lede konferansesamtalen etter å ha snakket med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som har bedt USA hjelpe til med å demme opp for trusselen om en russisk invasjon.

Les også: – I Norges egeninteresse å avskrekke Russland

Vestlige land sier de er svært bekymret av en opptrapping på rundt 100.000 russiske soldater langs grensa mot Ukraina. Russland annekterte Krim-halvøya i landet i 2014, og har støttet separatister øst i Ukraina siden samme år.

Moskva sier opptrappingen er for å forsvare seg mot et ukrainsk Nato-medlemskap, selv om Ukrainerne ikke er i nærheten av å bli medlem.

Powered by Labrador CMS