Nyheter

KOLLIDERTE: Atomubåten «USS Connecticut» ble skadd i en kollisjon med en ukjent gjenstand 2. oktober. Her var ubåten å se i Stillehavet i 2009.
KOLLIDERTE: Atomubåten «USS Connecticut» ble skadd i en kollisjon med en ukjent gjenstand 2. oktober. Her var ubåten å se i Stillehavet i 2009.

Amerikansk ubåt skadd i kollisjon

Atomubåten støtte sammen med en ukjent «gjenstand» under vann i det indopasifiske området, ifølge den amerikanske marinen. Ingen om bord ble alvorlig skadd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ubåten «USS Connecticut» skal likevel være i relativt god stand etter kollisjonen 2. oktober. Ubåtens atomreaktor er uskadd, opplyser marinen i en uttalelse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Omfanget av skadene på resten av ubåten blir undersøkt, heter det i uttalelsen. Det legges til at hendelsen skal etterforskes.

Marinen sier ikke hvor kollisjonen fant sted, men to anonyme tjenestepersoner sier til nyhetsbyrået AP at det hendte i Sør-Kinahavet.

USA er blant landene som for tiden er med på en øvelse i Sør-Kinahavet ledet av Storbritannia, skriver CNN. Også amerikanske, australske, canadiske og nederlandske krigsskip deltar i øvelsen.

Det er ifølge tjenestepersonene fortsatt uklart akkurat hva ubåten traff, men det skal ikke være snakk om en annen ubåt. En av dem sier det kan ha vært et fartøy eller en konteiner som har sunket.

To fra mannskapet som var om bord, har fått moderate skader. Ni andre har fått andre småskader, får AP opplyst.

USS Connecticut er én av tre atomdrevne ubåter i «Seawolf»-klassen. De ble opprinnelig designet som angrepsubåter, men har etter hvert blitt utstyrt til å drive etterretning, blant annet gjennom å operere undervannsdroner og avlytte undersjøiske kabler.

I august i fjor var en annen Seawolf-ubåt, «USS Seawolf» å se utenfor Tromsø.

Powered by Labrador CMS